Hind Motor
HomeAbout Us HistoryFeaturesCourseGalleryFAQ Contact Us




1. When are you allowed to drive even if your brake lights do not work?
  1. At no time 2. Duringthe daytime
  3. When going for MOT 4. In an emergency
Ans: Duringthe daytime
2. Your overall stopping distance will be much longerwhen driving
  1. At night
2. In fog
  3. In strong winds 4. None of these
Ans: None of these
3. On a wet road what is the safest way to stop while driving a two wheeler?
  1. Change gear without braking 2. Use both brakes
  3. Use the front brake only 4. Use the back brake only
Ans: Use both brakes
4. Road surface is very important to motor cyclists, Which of these are more likely to reduce the stability of your machine?
  1. Pot-holes 2. Drain covers
  3. Oil patches 4. All of these
Ans: All of these
5. When driving in fog in daylight you should use
  1. Dipped headlights
2. Sidelights
  3. Full beam headlights 4. Hazard lights
Ans: Full beam headlights
6. You are about to go down a steep hill. To control the speed of your vehicle you should
  1. Select low gear and use the
brakes carefully
2. Select a high gear and use
the brakes carefully
  3. Select a high gear and use
thebrakes firmly
4. Select a low gear and avoid
usina the brakes
Ans: Select a low gear and avoid usina the brakes
7. You are on a long, downhill slope. What should you do to help control the speed of your vehicle?
  1. Select a low gear
2. Grip the steering wheel tightly
  3. Select neutral 4. Put the clutch down
Ans: Select a low gear
8. What is the most common factor in causing road accidents?
  1. Weather conditions
2. Driver error
  3. Road conditions 4. Mechanical failure
Ans: Driver error
9. When may you sound horn on your vehicle?
  1. To warn other drivers of your
presence
2. To give you right of Way
  3. To attract a friend's attention 4. Never use horn
Ans: To warn other drivers of your presence
10. When motorists flash their headlights at you it means
  1. There is a radar speed trap
ahead
2. They are warning you of their
presence
  3. They are giving way to you 4. There is something wrong
with your vehicle
Ans: They are warning you of their presence
11. For which one should you use hazard warnings lights?
  1. When you slowed down quickly on a road because of a hazard ahead
2. When you wish to stop On
double yellow lines
  3. When you need to park in emergency by
the road side jn emergency
4. None of these
Ans: When you need to park in emergency by the road side jn emergency
12. When are you allowed to use hazard warning lights?
  1. When stopped and temporarily obstructing traffic (because of emergency)
2. When driving during darkness
without headlights
  3. When parked for shopping on
double yellow lines
4. When travelling slowly
because you are lost
Ans: When stopped and temporarily obstructing traffic (because of emergency)
13. Your vehicle has a puncture on a road what should you do?
  1. Side immediately
2. Drive slowly to the next
service area to get assistance
  3. Pull up on the side. Change the wheel as quickly as possible 4. Switch on your hazard lights.
Stop in your lane
Ans: Pull up on the side. Change the wheel as quickly as possible
14. For fuel efficiency at what speed you should go
  1. 70 to 80 Km per hour 2. 20 to 30 Km per hour
  3. 50 to 60 Km per hour 4. More than 100 Km
Ans: 50 to 60 Km per hour
15. Keeping your foot on the clutch will
  1. Result in more fuel wastage
2. Ruin your clutch plate
  3. make your driving smoother 4. a and b.
Ans: make your driving smoother4. a and b.
16. The best way to stop your Motorbike quickly in an emergency is to
  1. Pull the hand brake 2. Not be too fast in the first place
  3. Brake immediately using both brakes, without bothering about traffic behind you 4. None of these
Ans: Not be too fast in the first place
17. You are behind a bus that has stopped to pick up or drop off passengers you should
  1. Wait behind patiently
2. Overtake from the left
  3. Ovetake from the right 4. Swerve onto the right move on
Ans: Wait behind patiently
18. In the rain be more careful of pedestrians because
  1. In the rain they like to run and
enjoy themselves
2. They get anxious and may take risks
to get to drive places
  3. Roads are slippery and you
can't see as , ell
4. None of these
Ans: Roads are slippery and you can't see as , ell
19. At higher speeds it is
  1. More difficult to stop
2. fatal to have a collision
  3. More fun 4. A and B both
Ans: A and B both
20. At higher speeds
  1. The seeing distance is greater because
you move faster
2. The seeing distance is much
lower than the stopping distance
  3. You have more fun 4. You stopping distance is not affected
Ans: The seeing distance is much lower than the stopping distance
21. Two wheelers
  1. Can stop promptly
2. Can go easily from traffic
  3. While idle can go from side 4. None of the above
Ans: None of the above
22. Most motorcycle crashes happen at intersections because
  1. People don't look while turning with controlled speed
2. Motorcycles accelerate faster
than cars
  3. Motorcycles find it difficult to stop quickly
4. They are affected by road surfaces
Ans: People don't look while turning with controlled speed
23. Your are riding a motor cycle in very hot weather. You should
  1. Ride with your visor fully open
2. Continue to wear helmet
  3. Wear trainers instead of boots 4. Slacken your helmet strap
Ans: Continue to wear helmet
24. Your helmet is broken You should
  1. You buy another one before going out
2. Drive very slowly
  3. Get it checked by Police 4. Get it repaired by expert
Ans: You buy another one before going out
25. Which should you do to help keep you alert during a long journey?
  1. Finish your journey as fast as
you can
2. Make regular stops for
refreshments
  3. Keep off the motorways and
use country roads
4. Keep your helmet visor up
Ans: Make regular stops for refreshments
26. You should not drive if
  1. You feel tired or unwell
2. suffer from cramps
  3. You suffer from fever

4.All of these

Ans: All of these
27. You should not ride too closely behind a lorry because
  1. !t will reduce your view ahead 2. You will breath in the lorry's exhaust fumes
  3. Wind from the lorry will slow you down 4.Drivers behind you may not be able to see you
Ans: It will reduce your view ahead
28. You are about to reverse into a side road. A pedestrian wishes to cross behind you, You should
  1. Give way to the pedestrians
2. Wave to the pedestrian to stop
  3. Wave to the pedestrian to cross 4. Reverse before the pedestrian starts to cross
Ans: Wave to the pedestrian to cross
29. You are at a road junction, 2' turning into a minor road. There are pedestrian crossing the minor road. You hould
  1. Give way to the pedestrians
who are already crossing
2. Stop and wave the pedestrians
who are already crossing
  3. Sound your horn to let the pedestrians know you are there 4. Carry on, the pedestrians
hould give way to you
Ans: Give way to the pedestrians who are already crossing
30. You want to turn right from 3i ajunction but your view is restricted by parked vehicles. What should you do?
  1. Stop, then move slowly forward until you have a clear view
2. Move out quickly, but be
prepared to stop
  3. Sound your horn and puiiout if there is
no reply
4. Stop, get out and look along
the main road to check
Ans: Move out quickly, but be prepared to stop
31. When you park your vehicle you must
  1. Obstruct other road users
2. Park on a major road
  3. Leave it in gear 4. Leave the side lights on
Ans: Leave it in gear
32. When you are overtaking a cyciist you should leave as much room as you would give to a car. Why is this?
  1. The cyclist might swerve
2. The cyclist might change lanes
  3. The cyciist might get of the bike 4. The cyciist might have to make a right turn
Ans: The cyclist might swerve
33. You are following a large lorry on a wet road. Spray makes it difficult to see
  1. You should drop back until you can see better
2. Put your headlights on full beam
  3. Keep close to the lorry, away
from the spray
4. Speed up and overtake
quickly
Ans: You should drop back until you can see better
34. You are following other vehicle in rain with your lights on. How e!se can you reduce ths chances or being involved in an accident?
  1. Reduce your speed and increase the gap
2. Keep close to the vehicle in front
  3. Use your main beam instead
of dipped headlights
4. Keep together with the faster
vehicles
Ans: Reduce your speed and increase the gap
35. Why should you always reduce your speed when driving in rain?
  1. Because it is more difficult to see events ahead 2. Because the brakes do not work as well
  3. People's fog lights 4. Because the engine is colder
Ans: Because the brakes do not work as well

Top

||  1 2 3 4  ||