Hind Motor
HomeAbout Us HistoryFeaturesCourseGalleryFAQ Contact Us




36. You are driving in misty weather. You can see more than 100 meters (330 feet) i ahead. How can you make sure other drivers can see you?
  1. Turn on your headlights
2. Follow the vehicle in front
closely
  3. Turn on your rear fog lights 4. Keep well out towards the middle of the road
Ans: Turn on your rear fog lights
37. Until you pass your full motor vehicle test you must
  1. Display red 'L1 plates on your bike
2. Display green 'L' plates on your bike
  3. Only ride when a qualified instructor is present

4. Only ride when someone with a full license
is present

Ans: Display green 'L' plates on your bike
38. How Song is -a learner's licence va!Id for
  1. Lifetime
2. One month
  3. One year 4. Six months
Ans: Six months
39. You are a learner motor cyclist. The law states that you can carry a passenger
  1. You have passed your test for a full licence
2. The motorcycle is no larger than125cc
  3. Your pillion passenger is a ful!
licence holder
4. You have had three years
experience of riding
Ans: Your pillion passenger is a full licence holder
40. What you should bring with you when taking your driving test
  1. A service record book 2. The learner's licence
  3. An insurance certificate 4. No document is required
Ans: The learner's licence
41. What is the legal minimum insurance cover you must have to drive on public roads
  1. Fully comprehensive
2. Third party, fire and theft
  3. Third party only 4. Personal injury cover
Ans: Third party only
42. To supervise a learner driver for LMV you must
  1. Have a full licence
2. Be an approved driving instructor
  3. Hold learner's licence 4. None of these
Ans: Be an approved driving instructor
43. You are involved in an accident. A passenger in another vehicle is slightly injured. Do you have to report it to the police ?
  1. Yes, you must report it to the police as soon as possible, within 24 hours.
2. Yes you must report it within 28 days
  3. No, the injured passenger should decide whether to report it 4. No, slight injured should not involve the police
Ans: No, the injured passenger should decide whether to report it
44. You have an accident while driving and someone is injured
  1. You must report it to the police as soon as possible or within hours
2. 48 hours
  3. Five days 4. Seven days
Ans: 48 hours
45. You have an accident and your pillion passenger is injured. Who must report the accident to the police? 'You'
  1. ' You' 2.The person who caused the "accident
  3. The injured passenger
4. People who witnessed the accident
Ans: ' You'
46. Who is responsible for making sure a vehicle is notoverloaded?
  1. The driver or rider of the vehicle
2. The owner of the items being carried
  3. The person who loaded the vehicle 4. The owner of the vehicle
Ans: The owner of the vehicle
47. Any load that is carried on a roof rack MUST be
  1. Securely fastened when driving
2. Carried only when strictly necessary
  3. As light as possible 4. Covered with plastic sheeting 48.
When may a learner's
Ans: Securely fastened when driving
48. When may a learner's motor cyclist carry a pillion passenger?
  1. Not any time
2. If the passenger.holds a driving licence
  3. If the rider is undergoing training 4. If the passenger is over 21.
Ans: If the passenger.holds a driving licence
49. Pillion passenger Must
  1. Wear a helmet
2. Have a motorcycle learning licence
  3. Be lighter than the rider 4. Wear bright clothing
Ans: Wear a helmet
50. Pillion passenger should
  1. Lean with the rider when going
round bends and corners
2. Give the rider directions
  3. check the road behind for the rider 4. Give hand signals for the rider
Ans: Give the rider directions
51. To carry a pillion passenger your bike should have?
  1. Rearfootrests
2. A proper passengerseat
  3. An engine of 250cc or over 4. 1 and 2 both
Ans: 1 and 2 both
52. If at a roundabout you are turning right you should take
  1. The inner most lane
2. The outer most lane
  3. The middle lane 4. Either lane
Ans: The inner most lane
53. Indicationsforturningare
  1. Not necessary
2. To be given 30 meters before theturn
  3. To be given first before turning
4. To be given after turning
Ans: To be given 30 meters before theturn
54. While on a roundabout
  1. Traffic on the roundabout has right of way
2. Traffic entering has right of way
  3. Traffic exiting has right of way 4. None of these
Ans: Traffic exiting has right of way
55. Vehicle coming from your right 'have to be given way1
  1. At all times

2. At all times except at T-intersection
where one road ends
  3. When it is convenient 4. None of these
Ans: When it is convenient
56. The vehicle ahead of you is $ moving very sfow in the right lane
  1. You may overtake from the left
2. You can blow the hornviolently
  3. Flash your lights 4. Stand behind him
Ans: Flash your lights
57. How many people are allowed to carryon a two wheeler
  1. As many as can fit
2. Only one
  3. Two one in front and one at the back 4. None-of these
Ans: Two one in front and one at the back
58. It is essential to wear a helmet while driving a two-wheeler because
  1. Otherwise you will be caught
by the traffic police
2. It is necessary for uniformity
on the road
  3. It is for your individual safety 4. None of these
Ans: It is for your individual safety
59. If your indicators do not work
  1. Don't bother they aren't important
2. Give hand signals at all times
  3. Give hand signals when you feel like
or the one's you know
4. None of these
Ans: Give hand signals when you feel like or the one's you know
60. You are allowed to park
  1. Near a road crossing
2. At a top of a hill
  3. On a footpath 4. Neither of the above
Ans: Neither of the above
61. Parking near a bus stop is 61 not allowed because
  1. People may not be able see
the bus
2. You are blocking the standing
space for the bus
  3. You may hurt people standing there 4. None of these
Ans: You are blocking the standing space for the bus
62. The registration mark of your vehicle should be written in English
  1. Is absolutely necessary
2. Is not compulsory
  3. Is not important. Any Indianlanguage will do 4. Should be avoided in our country
Ans: Is absolutely necessary
63. ZigZag driving is
  1. Dangerous to all at all times
2. Dangerous to two-wheelers only
  3. Dangerous to four-wheeled vehicles 4. The only way to reach your destination faster
Ans: Dangerous to all at all times
64. When opening the door of your car while parked on the side of the road
  1. Be careful for cars, cyclists, scooters and pedestrians
2. Be careful to protect your 2 door
  3. You should use your door to
protect yourself
4. None of these
Ans: Be careful for cars, cyclists, scooters and pedestrians
65. You can overtake from the left
  1. If the driver doesn't give way from the right
2. At any time
  3. If the vehicle ahead indicates a right turn 4. None of these
Ans: If the vehicle ahead indicates a right turn
66. You are allowed to overtake
  1. On a bend or hill
2. When the road is not clearly visible
  3. If the driver hasn't signaled his greementyet 4. Neither of the above
Ans: Neither of the above
67. Driving at night is
  1. Better because few cars are on th road
2. Faster because few cars on the road
  3. More dangerous because of the dark 4. None of these
Ans: None of these
68. Driving after drinking
  1. reduces the speed of your reflexes 2. Makes you drive faster
  3. Increases the amount of fun you have
4. Makes you feel good
Ans: Reduces the speed of your reflexes
69. You are passing by a bus from the right from which passengers are alighting you should
  1. Speed up to avoid them
2. Slow down and be prepared to stop
  3. Use your horn and keep going 4. None of these
Ans: Slow down and be prepared to stop
70. When entering a main road
  1. Move on you have the right of way
2. Stop, look and then go
  3. Slow down, blow horn and move on 4. None of these
Ans: Stop, look and then go

Top

||  1 2 3 4  ||