Hind Motor
HomeAbout Us HistoryFeaturesCourseGalleryFAQ Contact Us




71. Which document(s) are/is essential to keep while driving
  1. Driving licence
2. Road Tax Certificate
  3. Registration Certificate
4. All of the above
Ans: All of the above
72. You passed your driving test in the first go - ft means
  1. You're an excellent driver
2. Take it easy, the roads are not predictable
  3. You can be confident and do what you want on the roads 4. None of these
Ans: None of these
73. The pollution under control certificate for your vehicle has to be renewed
  1. Every 6 months
2. Even/year
  3. Every 3 months 4. Every week
Ans: Every 6 months
74. You want to move off from a parked position. The road is busy with traffic passing from behind. You should
  1. Wait without signalling for a safe gap in the traffic
2. Give asignal and move away as soon as you
find a safe gap
  3. Signal while waiting for a gap in the traffic 4. Edge your way into the traffic until someone gives way
Ans: Give asignal and move away as soon as you find a safe gap
75. You see road signs showing a sharp bend ahead. What should you do?
  1. Slow down before the bend
2. Continue atthe same speed
  3. Slow down 33 you go around the bend 4. Slow down as you come out of the bend
Ans: Slow down 33 you go around the bend
76. You stop for pedestrians waiting to cross at a zebra crossing. They do not start to cross. What should you do?
  1. Be patient and wait
2. Waive them to cross
  3. Sound your horn 4. Drive on
Ans: Drive on
77. You are driving. A vehicle comes up quickly behind flashing its headlamps. You should
  1. Allow the vehicle to overtake
2. Accelerate to maintain a gap behind you
  3. touch the brakes to show your brake lights 4. Maintain yourspeedand prevent the
vehicle from overtaking
Ans: Touch the brakes to show your brake lights
78. You are driving at the legal ' speed limit. A vehicle behind wants to overtake. Should you try to prevent the driver from overtaking?
  1. No, not at any time
2. No, unless it is safe to do so
  3. Yes, because the other driver
is acting dangerously
4. Yes, because the other driver
is breaking the law
Ans: No, unless it is safe to do so
79 You are driving in traffic at the speed limit for the road. The driver behind is trying to overtake. You should
  1. Keep a steady course and allow the driver behind to 1 overtake
2. Move closer to the car ahead, , so the driver
behind has no room to overtake
  3. Wave the driver behind to overtake when it is safe 4. Accelerate to get away from , the driver behind
Ans: Wave the driver behind to overtake when it is safe
80. A vehicle puds out in front of you at a junction what shofcrtd you do?
  1. Slow down and be ready to stop
2. Swerve past it and blow your horn
  3. lash your headlights and drive up close behind 4. Accelerate past it immediately
Ans: Swerve past it and blow your horn
81. You are in one-way street and want to turn right. You should position yourself
  1. In the right-hand lane
2. In the left-hand lane
  3. In either lane 4. Just left on the center line
Ans: In the left-hand lane
82. When must you use a dipped headlight during the day
  1. Poor visibility
2. On country roads
  3. Along narrow streets 4. Parking
Ans: Along narrow streets
83. When approaching a right hand bend you should keep well to the left? Why is this?
  1. It improves your view of the road
2. To overcome the effect of the road's slope
  3. It lets faster traffic from behind overtake 4. to be positioned safely if the vehicle skids
Ans: to be positioned safely if the vehicle skids
84. You are about to drive but feel ill. You should
  1. Not drive
2. Take suitable medicine before driving
  3. Shorten the journey if you can 4. Promise yourself an early night
Ans: Not drive
85. A drive pulls out of aside road in front of you. You have to brake hard. You should
  1. Ignore the error and stay
clam and let the vehicle pass
2. Flash your lights to show your
annoyance
  3. Sound your horn to show yourannoyance 4. Overtake as soon as possible
Ans: Flash your lights to show your annoyance
86. You are riding along a main road with many aide roads. WhV should you be Particularly careful
  1. Drivers coming out from side may not see you
2. Gusts of wind from the side ds may you push off course
  3. The road will be more 'Ppery where cars have been turning 4. Drivers will be travelling slowly when they approach a junction
Ans: Drivers coming out from side may not see you
87. You are driving past a line of parked cars. You notice a ball bouncing out into the road ahead. What should you do?
  1. Slow down and be prepared to stop for children
2. Continue driving at the same
speed and sound your horn
  3. Continue driving at the same
speed and flash your head light
4. Stop and wave the children
across to fetch their ban
Ans: Stop and wave the children across to fetch their ban
88. You see a pedestrian with a white stick and two red reflective bands. This means the person is
  1. Deaf an blind
2. Physically disabled
  3. Deaf and dumb 4. Blind and dumb
Ans: Deaf an blind
89. You are driving behind a cyclist. You wish to turn left just ahead of him. You should
  1. Hold back until the cyclist has
passed the junction
2. Overtake the cyclist before
the junction
  3. Pul! alongside the cyclist and
stay level until after the junction
4. Go around the cyclist on the
junction
Ans: Hold back until the cyclist has passed the junction
90. You should NEVER attempt to overtake a cyclist
  1. On a one-way street
2. Just before you turn left
  3. Just before you turn right 4. On a dual carriageway
Ans: Just before you turn right
91. You are coming up to a roundabout. A cyclist is signalling to turn right. What should you do?
  1. Give the cyclist plenty of room
2. Overtake on the right
  3. Give a horn warning 4. Do not bother
Ans: Overtake on the right
92. You are driving behind two cyclists. They approach a roundabout in the left-hand lane, in which direction should you expect the cycliststogo?
  1. Any direction
2. Left
  3. Right
4. Straight ahead
Ans: Straight ahead
93. You are overtaking a 9 motorcyclist. What should you do?
  1. Give as much room as you 1
would for a car
2. Try to pass on a bend
  3. Move over to the opposite
side of the road
4. Pass close by and as quickly
as possible
Ans: Try to pass on a bend
94. you took out for motor cyclists?
  1. Near a service area
2. In a filling station
  3. At a road junction 4. When entering a car park
Ans: At a road junction
95. Which age group is •riost Sikeiy to be involved in a road accident?
  1. 17 to 25 years-olds
2. 26 to 45 years-olds
  3. 55 year olds and over 4. 46 to 55 year-olds
Ans: 17 to 25 years-olds
96. You have just passed your driving test. How likely are you to have an accident, compared with other drivers?
  1. More likely
2. It depends on your age
  3. Less likely 4. About the same
Ans: About the same
97. You are following a Song vehicle, ft approaches a crossroads and signals left, but moves out to the right.
You should
  1. Stay well back and give it room
2. Get closer in order to pass it quickly
  3. Assume the signals is wron
and it is really turning right.
4. Overtake as it starts to slow
down
Ans: Assume the signals is wron and it is really turning right.
98. You are approaching a miniroundabout. The long vehicle in front is signalling left but positioned over to the right. You should
  1. Sound your horn 2. Keep well back
  3. Overtake on the left 4. Follow the same course as the vehicle in your front
Ans: Keep well back
99. The FIRST thing you should do when you want to overtake a large lorry is
  1. Stay well back to get a better view
2. Move close behind so you can pass quickly
  3. Keep in close to the left-hand side 4. Flash your headlights and wait for the
driver to wave you on
Ans: Flash your headlights and wait for the driver to wave you on

100.

Why is passing a lorry more risky than passing a car
  1. Lorries are longer than cars
2. Lorries may suddenly pull up
  3. The brakes of lorries are not as good 4. Lorries climb hills more slowly
Ans: Lorries are longer than cars
101. You meet an obstruction on your side of the road. You must
  1. Give way to oncoming traffic
2. Drive on, it is your right of way
  3. Wave oncoming vehicles to
stop and let you go first
4. Accelerate to get past first
Ans: Drive on, it is your right of way
102. Who has priority at an unmarked crossroads?
  1. No one
2. The driver of the larger vehicle
  3.The driver who is goiny faster
4. The driver on the wider road
Ans: The driver on the wider road
103. You must stop when signalled to do os by which ONE of these?
  1. A red traffic light
2. A pedestrian
  3. A bus driver 4. None of these
Ans: A red traffic light
104. You are waiting at a level crossing. A train has passed but the lights keep flashing. You must
  1. Edge over the stop line and
look for trains
2. Carryon waiting as there
might be anothertrain following
  3. Park your vehicle and investigate 4. None of these
Ans: Carryon waiting as there might be anothertrain following
105. You are on a busy main road and find you are travelling in the wrong direction. What would you do?
  1. Turn round in a side road
2. Turn into a side road on the right and
reverse into the main road
  3. Make a U-turn in the main road 4. Make a "three-point turn" in the main road
Ans: Make a U-turn in the main road

Top

||  1 2 3 4  ||