Hind Motor
HomeAbout Us HistoryFeaturesCourseGalleryFAQ Contact Us




106. What may you reverse frotn a side road into a main road?
  1. Not at any time
2. Only if both roads are clear of traffic
  3. At any time 4. Only if the main road is clear of traffic
Ans: Not at any time
107. A red traffic light means
  1. You may drive straight on if
there is no other traffic
2. You must stop behind the
white stop line
  3. You may turn left if it is safe
to do so
4. You must slow down and prepare to
stop if traffic has started to cross
Ans: You must stop behind the white stop line
108. You are approaching traffic fights. Red and Amber lights are showing
  1. This means "Wait for the green light
before you pass the lights
2. Pass the lights if the road is
clear
  3. There is a fault with the light take care 4. The ligths are about to change to red
Ans: Pass the lights if the road is clear
109. You want to turn right at a junction but you think that your indicators can not be seen cleariy. What should you do?
  1. Stay in the left-hand lane
2. Get out and check if your
indicators can be seen
  3. Give an arm signal as well as
an indicator signal
4. Keep well over to the right
Ans: Give an arm signal as well as an indicator signal
110. You are the first to arrive at the scene of an accident. Which of these you should not do ?
  1. Switch off the vehicle engines
2. Move uninjured people away
from the vehicles.
  3. Call the emergency services 4. Leave as son as another motorist arrives
Ans: Leave as son as another motorist arrives
111. Horns are allowed to be
  1. Multi toned and harsh or still
2. Use indiscriminately
  3. Used near hospitals and school 4. Used only when essential
Ans: Used only when essential
112. On mountain roads and steep slopes
  1. Vehicle going uphill gets
rights of way
2. Vehicle during slow hill gets
rights of way
  3. Both pass by each other simultaneously 4. The larger vehicles
Ans: Vehicle going uphill gets rights of way
113. When road repair work is going on
  1. Show down to 50 km/h 2. Show down to below 25 km/h
  3. Keep driving at your speed avoiding the workefs by swerving
4. None of these
Ans: Show down to below 25 km/h
114. The registration mark of your vehicle
  1. Is not considered as important information
2. Is the number of car
  3. Is the number of your driving licence
4. None of these
Ans: Is the number of car
115. Extra care should be taken near
  1. Schools
2. Shoppng areas
  3. Busy intersections 4. All of the above
Ans: All of the above
116. YOU should give cyclists more room en a road
  1. unstable
2. Because they are entitled to ride abreast
  3. Because you never know when and where they might turn 4. None of these
Ans: unstable
117. If you find the red signal too long, you should
  1. Keep inching forward into the intersection
2. Not bother and move off
  3. Keep waiting patiently 4. Keep inching forward and finally move on.
Ans: Keep waiting patiently
118. You are in the first in line when the original turns green
  1. You go learning off
immediately
2. You don't move till everyone
starts blowing horns
  3. You see it the traffic from the other
direction has cleared and then move
4. You move off quickly to get a
clearer road
Ans: You see it the traffic from the other direction has cleared and then move
119. When you stop at red light you have to stop before the "Stop Line"
  1. Because it makes the intersections look neater
2. Because it gives a clear view
of the intersection to other road users
  3. Keeps the zebra crossing
clear for pedestrians
4. Makes sure all lanes move
together when the light
Ans: Keeps the zebra crossing clear for pedestrians
120. You are aproaching a crossing, and the light has first changed from green to yellow. You should
  1. Accelerate immediately
2. Blow horn and pass
  3. Slow down and stop 4. None of these
Ans: Slow down and stop
121. A flashing yellow signal is used when
  1. Traffic lights aren't working
2. Men are at work
  3. You should slow down and proced with caution 4. You are to flash your headlights
Ans: You should slow down and proced with caution
122. A flashing red lights means
  1. Dangerahead
2. Come to a stop and let traffic
and pedestrians pass
  3. Traffic lights aren't working 4. None of these
Ans: Come to a stop and let traffic and pedestrians pass
123. When You come to 1 crossing and wish to turn left
  1. you can at all crossings because all left turns are free
2. All left turns are free except those
otherwise indicated
  3. You get right of way 4. None of these
Ans: All left turns are free except those otherwise indicated
124. Accidents on the road ere due to
  1. Pedestrians on the roads
2. Different relative speeds of ali road users
  3. Negligent and rash driving 4. All of these reasons
Ans: Negligent and rash driving
125. Different relative speeds are because
  1. All kinds of vehicles are on the same roads
2. Every one is not in a hurry
  3. Buses take up a lot of space 4. People don't follow their own lines
Ans: People don't follow their own lines

Top

||  1 2 3 4  ||